Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

lombokgroep

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Fritselsrolenlidcon via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 06-03-2014 donderdag (2)
  • 05-03-2014 de 5e maart (0)
  • 28-02-2014 de laatste (16)
  • 27-02-2014 dit was ... (6)
  • 26-02-2014 Goedemorgen ... (18)

Statistieken

Dit dagboek is 39509 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag P - dag

Toon op kaart

6 februari 2014 | Door: lombokgroep

Aantal keer bekeken 247   Aantal reacties 25   Senggigi, Indonesië
a A

P - dag

We hebben alles, behalve de Pe in...

Vanmorgen laat opgestaan, ons weer gergerd aan het niet kunnen plaatsen van de foto's bij mijn verhaal.
Uiteindelijk lukte het wel in de lounge.
Dus voortaan ga ik maar wat later de plaatjes neerzetten.

Voor het eerst in deze 6 jaar is het onwijs druk in het hotel en ook in het zwembad. Niet leuk , maar gelukkig hoepelen ze morgen weer op.

Later op de dag kregen we pas in de gaten waarom er zoveel mensen waren en vooral waarom er zoveel in het zwembad waren.
Er werd iemand van de kerk van Marcel gedoopt in ONS zwembad !
Ik had mijn camera eens niet bij de hand maar Lenny had haar telefoon en zij heeft wel een foto kunnen maken.

Het plekje dat wij altijd hadden is nu ingepikt door andere Nederlanders en zo kwamen wij er bij toeval achter dat het in de beruga veel fijner is om te zitten en bijna zonder mieren.

We hebben met zijn alle afgesproken om van deze dag een p-dag te maken, dus alles met een p was van belang, grappig !
Natuurlijk begon het met piesen en poepen, wat dat betreft verschillen we niet zoveel van kinderen :-)
Daarna volgden de pillendag (tegen Malaria)
Pantoffels of potendag
Pooldag
Pokkendag ( alleen wisten we niet waarom)
Pannenkoekendag
Pepseldag
Press the button-dag
( vorige week vroeg ik aan Marcel of het niet mogelijk was om een belletje te plaatsen, want je kunt moeilijk kletsnat het restaurant kan binnengaan om iets te bestellen.
Dus moest je maar hopen dat er iemand zou komen vragen of we iets wilden bestellen.
Het is gisteren geplaatst en wat makkelijk.
Nu kun je gewoon even naar de muur toe met het bordje en het belletje :
press to order !
We zijn er helemaal blij mee.

Lekker veel gezwommen, gezellig zitten kletsen onder de beruga, nog een klein siestaatje gehouden en daarna naar onze satee-vrouwtjes aan de overkant, maar er was net een groep jongelui neergestreken die alle sateetjes opkochten, dus we visten achter het net.

Dus dan maar aan het strand een lekker hapje eten, de zonsondergang viel weer bar tegen helaas, de wind is aan het afnemen helaas, dus de temperaturen zullen hoger zijn en de dames en heer zullen dan toch ervaren wat het is om op Lombok te zijn, :-)))

Na het eten zijn we weer in het prieel gaan zitten met onze eigen drank en kwam Novi langs om haar a.s. Man voor te stellen.
Een hele aardige jongen en voor dat we naar huis gaan zullen we met z'n getuige zijn van hun bruiloft op Oost-Lombok.
Ze had voor ons gekookt en fruit meegebracht, dat hebben we in ons koelkastje gedaan voor morgen.

Gezellig nog met z'n zessen een glas wijn gedronken in de coffeeshop
Heteen nog een p opleverde van het persen van het pak

en nu douchen en ....

• P  - Pantoffels of poten
  • P - pepsels
  • p - pepsels
  • P - plonzen (doop)
  • P - persen  ( wijn in het glas )

Bekijk alle foto's

Reacties (25)

6 februari 2014 00:51 | Door: Paula

Jullie zien het ik doe mee met mijn P van Paula, leuk verzonnen.

Mooi zwempak Lenny, hij past perfect toch.

Novi gaat dus echt trouwen, de felicitatie voor haar, het zal een feest worden, heeft ze al contact met haar ouders??

Mooie foto's Elsje de dames worden al wat bruiner en Roland mag er ook wezen.

Zwem lekker vandaag en natuurlijk ook een fijne dag, voor de thuisblijvers slaap lekker.

6 februari 2014 08:13 | Door: Gerard

Ik heb het altijd al gedacht.
Het zwembad is gevuld met heilig water, fantastisch!
Wat zullen jullie gezuiverd worden......ha,ha,ha
Leuk dat Novi voornemens is te gaan trouwen.
Haar aanstaande had zij bij ons laatste bezoek aan Lombok al aan ons voorgesteld.
Een rustige bescheide jongen, zo te zien.
En een leuk koppel zo samen.
We wensen hun alle geluk van de wereld toe.
Leuk dat jullie aanwezig kunnen zijn bij hun bruiloft.
Wij hebben de bruiloft van Yuli mogen bijwonen.
Het was geweldig om daar in de kampong bij te zijn, heel bijzonder om mee te maken.
Maak bij de bruiloft van Novi maar veel foto's Els.
Dan kunnen wij na afloop ook nog wat meegenieten van het feest.
Groeten aan iedereen.

6 februari 2014 09:00 | Door: Jolanda

Beste allemaal ....als vriend van Lenny mag ik dit bijzonder mooie reisverslag lezen.

Leuk om jullie te volgen en de sfeer te beleven van dit mooie land met zijn mooie mensen.

De mooie aankomst , het geweldige ontbijt , de trip , Len met de nootjes en de apen geweldig !!!
En dit alles met mooie foto,s en een flinke dossis humor op papier gezet , ik kijk uit naar de volgende !!
Beste mensen ik wens jullie een geweldige mooie tijd toe en geniet .
Groetjes Jolanda

6 februari 2014 09:04 | Door: Jo

Novi gaat trouwen, cool! is het een 'lekkah ding?' haha

Wens haar alle geluk en liefde van mij.

Leuke foto's zeg! P ..otverdikkie !

Gaan jullie dan ook P..aardrijden? of liever gewoon P..araderen over het strand, ook P..rima!

Ik wens jullie een P..rachtige avond, met veel P..ret en P..lezier !

6 februari 2014 09:09 | Door: Jo

Welkom Jolanda ! :)

6 februari 2014 11:22 | Door: wim

Gezellie Jolanda...vooral dóórgaan hoor, hoe meer zielen hoe meer site-vreugd!
Zo'n P-dag, tja dat vraagt om méédoen natuurlijk. Maar nu wat nieuws verzinnen?
Zal het even met mijn bedgenote overleggen en kom dan weeromme..

6 februari 2014 11:56 | Door: Puk

uh, bedgenote, echtgenote, wat je maar wilt, naam is Puk, en ik vind het Prettig op de site wat neer te Pennen, tyPen dan, in ieder geval, leuk sPelletje zo, maakt de dag ook weer vol. De rest laat ik over aan Willem Pieter Kraaijeveld, zogezeid Puk haar man, goed gesPeld weet ik zeker!

6 februari 2014 12:17 | Door: Puk

Site vrienden, ik haak even af, ga een stuk minder schrijven. Ik vond mijn laatste message die ik erop heb gezet, meer dan kinderachtig, ook vond ik Wim zijn reactie heel flauw, dus effe niks. Ik blijf wel de foto's opslaan en zal af en toe wel een paar woordjes schrijven, want ik kan nu eenmaal niet anders. Maar ik ga een beetje op mijn woorden passen, en leren er zo maar niet van alles uit te gooien. Ik merk de laatste tijd aan Wim zijn reacties dat hij het maar zo zo vind, ook wanneer hij de site leest zit hij wel te lachen maar is verder stil, en als ik niet vraag hoe was het op de site, dan praat hij er gewoon niet over en gaat een spelletje spelen als hij uitgelezen of geschreven heeft. Dat maakt me een beetje onzeker en heb ik besloten om minder spontaan of emotioneel te reageren. Ik ben dus niet weg maar ga me wel veel meer op de achtergrond houden.

6 februari 2014 12:56 | Door: @Puk

:( Ik snap er niet veel van van je reactie, maar dat hoeft misschien ook niet.....
In ieder geval zou ik het jammer vinden als je niet meer (zoveel) schrijft, dan is het toch "anders" en zul je gemist worden !

Morgen nieuwe dag nieuwe kansen ! ?????
Dikke knuffel XX

6 februari 2014 12:56 | Door: Jo

Van Jo dus ....

6 februari 2014 14:30 | Door: hanneke

Jonge jonge , wat een ppppp's wat wordt t morgen haha,leuk voor Novi, goed te zien wat een plezier jullie hebben
.Jo heb je al wat gehoord van je sollicitatie??? Els mijn voet gaat weer zo gemeen prikken en steken, t ging te goed denk ik, gister was Cyn er met Izzy die loopt! ik natuurlijk beetje meelopen, denk dat dat niet goed was, ben te ongeduldig,dus pijn!! voor iedereen een fijne dag, groeten

6 februari 2014 14:45 | Door: Els

Ja Paultje, ze worden steeds bruiner :-)

En Roel en Gerard, natuurlijk gaan we veel foto 's maken van de bruiloft !

Leuk Jo en Puk en Wim dat jullie inhaken op de p-dag :-)))
En Puk, natuurlijk blijf he gewoon doorschrijven, je schrijft gezellig en je blijft !!

Jolanda, welkom en Anieta en Marianne ook.
Hoop dat Wouter, Jolana (van Wouter) en Siebrand ( de zonen en schoondochter van Constance ook de site kunnen meelezen net als Bas, Ilona en Phileine van Lenny.

Han mag je al belasten dan ? Ik zou maar even kalm aan doen. Leuk dat Izzy loopt.
De dag zit er hier alweer bijna op...

6 februari 2014 17:03 | Door: Puk

Ik zei niet dat ik niet meer zou schrijven, alleen dat ik het met minder woorden ga doen, ook niet in herhaling vallen en zo, ik ben niet weg hoor! Lombokkers, welterusten en verder iedereen een gezellige avond, wij gaan straks naar een oude aflevering van Dallas kijken, zie, toch is het nu al weer 3 regels.

6 februari 2014 18:36 | Door: Bas, Ilona en Phileine

Beste Lombokgroepers,

Hier eindelijk een reactie van ons.
Eindelijk de pc aangezwengeld om een reactie te geven op jullie avonturen.
Onwijs handig die smartphones, maar niet om julllie vanuit het gezellige en pittoreske Capelle een reactie te geven. Dus lekker "ouderwets" achter de Laptop.

Wij vinden het erg vervelend om jullie verhalen te lezen.Zo naar om weer naar een zwembadfoto te moeten kijken. Of naar een heerlijk vers gevangen vis.
En dan die vreselijke landschapsfoto's.
Maar goed we zullen ons er wel weer doorheen slaan.
Nog 3 1/2 week aanzien. Dus dat moet ons denk ik wel lukken.

Jullie daarintegen....Sterkte met alles wat jullie nog mee moeten gaan maken.....

Nee hóór grapje natuurlijk....

Net als jullie Pee dag....
Het is hier namelijk Pies weer...Parapluutje was niet overbodig.
Gewoon ouderwets "Piep" weer.
Maar gelukkig wel de temperatuur in de Plus.
Tijd voor Plotselinge omslag...en op naar de Pomer...(uhhhh????)

Ohw...we vroegen ons alleen af of Lenny d'r telefoon eens aan kan laten, zodat wij ook jullie kant op kunnen bellen. Of moet dat nu met een Indisch nummer?
Af en toe even kletsen is ook fijn op z'n tijd.

Nou Lombokgroepers tot zover wij..

6 februari 2014 18:46 | Door: Els

Goed zo Puk !
Bas, Ilona en Phileine gezellig dat jullie nu zijn aangehaakt met goede P-woorden, vooral de Pomer spreekt mij wel aan :-)
We modderen hier nog wel 3 weken door hoor...
Bellen moet nu inderdaad via het Indonesische nummer, volgens mij heeft ze jullie al gebeld dus kun je haar nummer zien en....hij staat de hele dag aan.

6 februari 2014 19:00 | Door: Anieta

Zo wat hebben jullie t leuk zeg!!! Het is ook erg leuk om jullie belevenissen te lezen maar zeker ook om t te zien! Jullie genieten er goed van, veel plezier want hier missen julie echt niets niets niets! hee Lenn je badpak is mooi hoor, maar jouw staat alles.....:-)))))

6 februari 2014 22:56 | Door: lenny

Wat leuk om berichten uit Capelle te lezen.
Gisteren zaten we te eten bij een onwijs leuk stekkie aan het strand.
Wat ik minder vond was dat radio Capelle op stond.
Natuurlijk gevraagt of er traditionele muziek op kon, er werd gelijk actie ondernomen en waren we weer in de tropische sferen.

6 februari 2014 23:07 | Door: Paula

Klinkt goed Lenny, spreek je de taal al, nou ja de mensen daar verstaan je blijkbaar, dus mooie, warme muziek, lands wijs lands eer.
Geniet van je verblijf, ik blijf gezellig op de hoogte via de site en FB. liefs uit een nat, en een opkomende (storm)wind, de extradeken mag van het bed 10 graden boven nul.
Ga je nog een tukkie doen of is de dag bij jou al begonnen.

6 februari 2014 23:16 | Door: lenny

Ha, Jolanda uit Turkije, leuk om je bericht te lezen.
Het is voor ons leuk om te weten wat de lezers ervan vinden.
Blijf maar gezellig op afstand meeleven.
Op de agenda staan nog zoveel mooie trips, ik laat me iedere dag verrassen.
Mamma Els, zo wordt ze hier genoemd weet wat goed is voor ons.
Groeten uit Lombok van ons.

6 februari 2014 23:33 | Door: lenny

Hoi ! ! Nietepiet ha ha, ja ik heb een super sportschool lichaam, en iid zelfs een vuilniszak staat mijn goed wel de xxxl dan. Heeft Luna Joey al gemist, andere uitlaat tijden he. Hij heeft het prima naar zijn zin en krijgt heelveel aandacht, straks wil hij niet meer terug. Het is zo fijn dat ik me geen zorgen hoef te maken om Joey.

Je weet het al lang dat ik een emomuts ben.
Groetjes van mij voor jullie. X X X

6 februari 2014 23:54 | Door: lenny

Lieve Phileine, ik mis je wel, gelukkig heb ik de tablet van mama, en kan ik je wat vertellen.
Ze hebben hier leuke vlinders voor in je haar, en die geven licht met kleurtjes.
Ook leuke stuiter ballen. Ik ben nog niet wezen shoppen, maar ik ga alleen voor jou scoren.
Kon je maar bij mij zijn, hier is een super zwembad.
Ik beloof dat ik nu ook met jou ga zwemmen.
Oma zag gisteren een heel klein schattig hondje, ook een knuffie misschien zet Els wel een foto op de site.
Gaat het goed op school? Leuke toetsen gehad?
En nog een nieuwe dans geleerd? Nou liefie oma gaat zo aankleden en dan bij het zwembad zitten.
Heelveel X X X X X jes van oma geef papa en mama er ook maar X

7 februari 2014 00:12 | Door: lenny

Bas en Ilona leuke reactie, lachuh ! !
Die P weet wat, die ging vannacht nog even door op de P lee.
Ik ben ook nog geen P eentjs tegen gekomen voor Lein.

Sorry! Van die mooie foto,s ze zijn niet bewerkt, het is hier gewoon zo mooi.
Wat wil je met een super fotograaf.
Ik zal eens kijken of ik hier iets heel naars kan vinden.

Ik zal voortaan de telefoon aanlaten, maar heb hem niet altijd bij me.
Zal mijn best doen.
Bij jullie is het nu 00:10 en hier 07:10.
Groetjes x x x

7 februari 2014 00:12 | Door: lenny

Bas en Ilona leuke reactie, lachuh ! !
Die P weet wat, die ging vannacht nog even door op de P lee.
Ik ben ook nog geen P eentjs tegen gekomen voor Lein.

Sorry! Van die mooie foto,s ze zijn niet bewerkt, het is hier gewoon zo mooi.
Wat wil je met een super fotograaf.
Ik zal eens kijken of ik hier iets heel naars kan vinden.

Ik zal voortaan de telefoon aanlaten, maar heb hem niet altijd bij me.
Zal mijn best doen.
Bij jullie is het nu 00:10 en hier 07:10.
Groetjes x x x

7 februari 2014 14:40 | Door: Machelien

Tja, dan ook maar even een reactie vanaf het logeeradres van Joey. Leuk om jullie belevenissen te kunnen volgen. Ziet er allemaal super uit!!
Joey is zijn vriendje Luna tegen gekomen en samen even gerend. Hij moet wel wennen hoor aan t nieuwe tempo haha!Ligt regelmatig uitgeteld bij te komen.
Bij oma wilde hij gisteren niet weg......leverworst hmmm!!
Nou, vandaag een regenachtig dagje dus computerweer.
Geniet allemaal, lieve groetjes.

7 februari 2014 15:30 | Door: Els

Gezellig dat je schrijft en leest Machelien ! :-))